Witam
Bardzo spodobał mi się konkurs ze zbieraniem nakrętek ,dlatego że
będzie można pomóc dzieciom niepełnosprawnym ,które uczęszczają do naszej szkoły.
Taka pomoc jest im potrzebna .
Należą się podziękowania osobom ,które stworzyły taką możliwość.
Ogólnie w naszej szkole jest atmosfera bardzo przyjazna ,dzieci akceptują
osoby niepełnosprawne i też bardzo im pomagają . Można mieć poczucie bycia takim samym człowiekiem jak zdrowi ludzie .
Może inni się wypowiedzą na ten temat ?
I jak sądzicie co oprócz podjazdu powinno się zmienić by ułatwić dzieciom niepełnosprawnym poruszanie się po szkole ?
Zachęcam do dyskusji .
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Autor
RE: Konkurs-zbieranie nakrętek
Napisany dnia 26-01-11 12:33
Raz lub dwa razy przesypywałam te nakrętki i muszę przyznać z wielkim entuzjazmem ,że jest ich bardzo dużo !
Hmmm.. a co do tego podjazdu .. to całkiem dobry pomysł ! Przydały by się jeszcze jakieś specjalne podjazdy na schodach w szkole. Ponieważ trudno takim dziecion np. w klasie czwartej jeśli ktoś jest niepełnosprawny dotrzeć z I piętra na II piętro.
Pozdrawiam ! ;)
Autor
RE: odp
Napisany dnia 05-04-11 07:05
karolina_1998 napisał(a):
Raz lub dwa razy przesypywałam te nakrętki i muszę przyznać z wielkim entuzjazmem ,że jest ich bardzo dużo !
Hmmm.. a co do tego podjazdu .. to całkiem dobry pomysł ! Przydały by się jeszcze jakieś specjalne podjazdy na schodach w szkole. Ponieważ trudno takim dziecion np. w klasie czwartej jeśli ktoś jest niepełnosprawny dotrzeć z I piętra na II piętro.
Pozdrawiam !
Karolino masz rację co do podjazdu dla tych dzieci ''Sprawnych inaczej''
ale tu potrzeba też dobrej woli ze strony Dyrekcji ,Burmistrza no rodziców by cokolwiek zrobić
Autor
RE: Konkurs-zbieranie nakrętek
Napisany dnia 02-06-11 13:58
No właśnie. Ale jeżeli gdybym ja miała to zrobić .... było by już to zrobione ,ponieważ dzieci tak jak pani napisała "sprawnych inaczej" jest dość dużo. I potrzebują one pomocy ze strony starszych. Pozdrawiam